Ne odustaju ni građani ni Vučić. Izvanredno stanje u Srbiji se nastavlja

Regija 08. lip 202318:09 0 komentara

Srbija će i u petak na prosvjede. Građani ne odustaju, ali ne odustaje ni Aleksandar Vučić. Zajedno s premijerkom Anom Brnabić sinoć je održao još jedno obraćanje u kojem nije manjkalo obećanja: od izvanrednih izbora do većih plaća. Spominjala se i ostavka, doduše ne njegova, ali da njegove desne ruke, Ane Brnabić. Opozicija tvrdi da sve što Vučić poduzima i najavljuje odražava njegov strah i paniku. To bi možda zvučalo uvjerljivo da slične scenarije već nismo gledali.

Dan nakon još jedne bizarne konferencije za novinare, Aleksandar Vučić vratio se drugim državničkim poslovima i obvezama. No još sinoć nova epizoda drame i najave velikih vijesti. Predsjednik i premijerka ruku pod ruku:

“Spremna sam i računajte da moju ostavku imate na stolu, računajte na tu ostavku. Želim reći da su izbori jedini način kako se na vlast dolazi u demokratskim društvima kakvo je Republika Srbija. Nasiljem nikako i nikada”, poručila je Brnabić, a Vučić dodao:

Vučić nudi bolji život, građani to ne vide

“Sada je jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore, ovo je samo pitanje mjeseca točno kada će ti parlamentarni izbori biti održani.”

Ostavka koja nije ostavka i izbori koji su tek mogućnost, ali koje ionako nitko nije tražio. Najave “velikih i značajnih” odluka tu i tamo ometale su tek tehničke poteškoće.

U jedno je Vučić siguran – “prelazne vlade neće biti jer za prelaznu vladu treba moja odluka, a to nikada neću donijeti”.

I da ne bi ostalo samo na tome, uslijedilo je još nekoliko velikih i važnih objava. Rast će plaće svima u javnom sektoru, posebno prosvjetarima, ali i umirovljenicima. Ukratko, Vučić nudi bolji život. To ne vide deseci tisuća građana koji će i u petak ponovno na prosvjede. To ne vidi ni oporba.

Oporbeni političari misle da Vučić svim silama želi otupjeti nezadovoljstvo koje se najbolje ogleda sada već peti tjedan zaredom. To što najavljuje izbore, a prije toga zove na razgovore, oporbu nije impresioniralo.

Građani zasad ne odustaju. Ne odustaje ni Vučić. Izvanredno stanje se nastavlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.