Oglasio se Dodik: Glavi prioritet je suradnja s Rusijom i Srbijom

Regija 05. lis 202217:41
Izvor: Dejan Rakita/PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska surađivati s Rusijom, ističući da Zapad to mora poštovati.

“Glavni prioritet naše vanjske politike je uspješna suradnja sa Srbijom, Rusijom, prijateljskom Mađarskom, Kinom i ostalima koji to žele”, kazao je Dodik ruskoj agenciji TASS. Dodao je da će pokušati razgovarati i sa Zapadom, ali da oni “moraju naučiti da takva komunikacija više nije moguća s pozicije zahtjeva za potpunom podređenošću i pokoravanjem”.

VEZANA VIJEST

Dodik je istaknuo da Zapad, ako želi razgovarati, mora poštovati prioritete vanjske politike Republike Srpske, “a oni su povezani s povijesno dokazanim prijateljstvom između Rusije i srpskog naroda”.

On je dalje kazao da je pobijedio u trci za predsjednika RS 2. listopada, unatoč, kako je kazao, miješanju Zapada.

“Moja ukupna prednost, prema rezultatima izbora, iznosi 30.000 glasova, odnosno oko pet ili šest posto. U trenutnim okolnostima, to je veoma značajan rezultat, koji se ne može dovesti u pitanje bilo kakvim postupkom koji bi ovdje pokrenule oporbene stranke, koje su zapadne ambasade potaknule da izazovu nestabilnost”, naveo je Dodik.

Komentirajući rezultate glasanja, Dodik je dodao da je situacija “mirna i stabilna”, te da se razmatra formiranje nove vlade i da će se danas održati prvi sastanci.

Oporbene stranke za sutra su najavile prosvjed, navodeći da se na izborima 2. listopada dogodila ogromna izborna krađa, a da je na izborima za predsjednika RS “pokradeno” čak do 100 tisuća glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar