Tko će naslijediti Vučića?

Srpska napredna stranka danas u 12 sati u Kragujevcu održava stranačku skupštinu na kojoj će izabrati novog predsjednika i rukovodstvo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć na mitingu u Beogradu da od danas neće biti predsjednik Srpske napredne stranke.

„Ovo je posljednja večer da vam se obraćam kao predsjednik SNS-a“, rekao je Vučić na mitingu „Srbija nade“ u Beogradu.

On je kazao da će od danas Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo „predsjednik svih građana“, a ne predsjednik političke partije.

Kada je ranije najavio da neće više biti predsjednik SNS-a, spominjao je da postoji više kandidata.

Međutim, kako doznaje portal N1 od članova SNS-a koji će sudjelovati na skupštini stranke, nitko uoči skupštine nije dobio dnevni red, kao ni listu kandidata potencijalnih Vučićevih nasljednika.

Neslužbeno se spominje da neće uopće biti izabran jedan predsjednik stranke, već da će strankom rukovoditi kolektivni organ koji će činiti troje ili petero članova.

Među kandidatima koji se spominju, na prvom mjestu kao najizvjesniji je ministar obrane Miloš Vučević. Potencijalno bi u tom kolektivnom organu mogli biti i ministar financija Siniša Mali, ali i premijerka Ana Brnabić.

Ipak, iako je Brnabić važila za kandidatkinju, pojedini članovi SNS-a sve više vjeruju da će ona ispasti iz te utrke nakon njenih javnih nastupa u posljednje vrijeme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.