Vučić: Ljubomoran sam na Alijeva, mene zovu samo da me lupe po glavi zbog Kosova

Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva ispred Palače Srbija. Alijevu je priređen svečan doček s počasnom gardom i deset počasnih plotuna, a nakon bilateralnih sastanaka potpisano je sedam dokumenata koji bi trebali doprinijeti unaprijeđenju strateškog partnerstva dvije zemlje.

Alijev i Vučić razgovarali su u Palači Srbija nakon čega su održani sastanci delegacija dve zemlje.

Poslije sastanaka je potpisano sedam dokumenata. Vučić i Alijev istaknuli su na zajedničkoj konferenciji za novinare da se dvije zemlje međusobno podržavaju na međunarodnoj areni jer obje moraju braniti svoj teritorijalni integritet.

VEZANE VIJESTI

Alijev istaknuo da četiri rezolucije Savjeta sigurnosti UN-a koje su pozivale da vojska Armenije napusti Nagorno Karabah, nisu 28 godina primjenjivane te da je na kraju Azerbajdžan morao silom vratiti suverenitet nad tim teritorijima. Alijev je rekao da su plin i električna energija nove mogućnosti za suradnju sa Srbijom.

Vučić je rekao da je Alijev postao najpopularniji predsjednik u Europi i da sada za njega svi uvijek imaju vremena jer im treba azerbajdžanski plin.

“Ja sam malo na njega ljubomoran. Mene zovu samo oko Kosova, kad me netko treba lupiti po glavi”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije iskoristio je priliku i lobirati za litij: “Srbija je mala i nema plin. Mi imamo litij. Ali mi smo geniji koji su se jedini u Europi odrekli u ovom trenutku litija.”

Vučić je najavio i da će do kraja godine otići u neformalnu, ali radnu posetu Azerbajdžanu kada će s Alijevim nastaviti razgovore o suradnji u području energetike.

U delegaciji Srbije bili su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar prometa, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, ministar za rad Nikola Selaković, ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarica poljoprivrede Jelena Tanasković i ministar financija Siniša Mali.

U delegaciji Azerbejdžana bili su ministri energetike Parviz Šahbazov, unutrašnjih poslova Vilajat Ejvazov, vanjskih poslova Džejhun Bajramov, ekonomije Mikail Džabarov, ministar prometa , komunikacija i visokih tehnologija Rašad Nabijev, ministar rada i socijalne zaštite Sahil Babajev i Hikmet Hadžijev savjetnik predsjednika Azerbejdžana za vanjsku politiku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar