Ovo su četiri opcije koje Novak Đoković sada ima na raspolaganju

Sport Klub 14. sij 202209:21
Izvor: REUTERS/Andrej Isakovic

Australska novinarka Karen Sweeney prati slučaj Novaka Đokovića od početka. Na Twitteru je objasnila koje opcije tenisač ima raspolaganju nakon što mu je ministar za imigracije Alex Hawke ponovno ukinuo vizu.

Prva mogućnost je da Đoković prihvati odluku ministra Hawkea, sjedne u avion i odustane od šanse da osvoji Australian Open.

Druga opcija je da Đoković zatraži sudsku odluku. Ako sud odluči u njegovu korist, Đoković može ostati i igrati. Ako sud odluči u korist australskih vlasti, što je treća opcija, Đoković će sjesti u avion i napustiti Australiju.

Četvrta mogućnost je da sud odobri njegov ostanak u Australiji, a da se vlasti ponovno žale. U tom slučaju bi sudac morao donijeti odluku hoće li Đokovića smjestiti u imigracijski pritvor i hoće li smjeti igrati na Australian Openu dok postupak pred sudom ne završi.

Đoković je, podsjetimo, već po dolasku u Australiju ostao bez vize. Vlasti su odlučile ukinuti je jer tenisač nije cijepljen i ne priznaju njegovo izuzeće od cijepljenja. Đoković je smješten u imigrantski pritvor, a pravdu je potražio na sudu gdje je sudac Anthony Kelly odlučio u njegovu koristi i tenisaču vratio oduzetu vizu. Sada je ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio pravo da osobno ukine vizu tenisaču. Sve je obrazložio brigom za javno zdravlje.

Sve o slučaju Đoković čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar