Izraelsko veleposlanstvo u Zagrebu: Ovo nije borba za slobodu, ovo je terorizam!

Svijet 12. svi 202115:47
ANAS BABA / AFP

Veleposlanstvo Izraela u Zagrebu poslalo je priopćenje o sukobu s Palestincima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Teroristi su započeli val terorizma prema Izraelu. Hamas je ubojita organizacija odgovorna za smrt i ozljede tisuća izraelskih i palestinskih civila. Terorističke organizacije u Gazi, pod vodstvom Hamasa, započele su val terorizma prema Izraelu. To je čin koji su organizirali Hamas i Palestinski Islamski džihad.

Što je Hamas?

Hamas je ubojita i ideološka teroristička organizacija koja je odgovorna za smrt i ozljede tisuća izraelskih i palestinskih civila.

Hamasova povelja je antisemitski dokument koji podupire ubojstvo Židova na temelju njihove religije. To je organizacija koja je preuzela kontrolu nad Pojasom Gaze u vojnom puču i time uzrokovala smrt stotina Palestinaca 2007. te koja je također pokušala preuzeti kontrolu nad Palestinskom Samoupravom i Judejom i Samarijom, a uz to aktivno terorizira civilno stanovništvo Izraela.

Nedavni je val terorizma započeo s raketama koje je Hamas ispalio prema Jeruzalemu (kojega navodno pokušavaju zaštititi…), glavnom gradu Izraela, i time napao svetost grada Jeruzalema.

Od 18:00 sati u ponedjeljak (10. svibnja 2021.), preko 1000 raketa lansirano je prema Izraelu. Šest izraelskih civila poginulo je u tim napadima u Ashkelonu, Rishon-LeZionu i Lodu, a deseci su ozlijeđeni. Stotine tisuća civila trenutno su pod prijetnjom raketne vatre, sjede i spavaju u skloništima. Nastava je otkazana u mnogim dijelovima Izraela

To je u biti dvostruki ratni zločin: Neselektivan napad na civilno stanovništvo u Izraelu iz civilnog stanovništva u Pojasu Gaze. Ovo nije borba za slobodu, ovo je terorizam!

Punu odgovornost za pogoršanje situacije i sve ozlijeđene na obje strane u potpunosti snose Hamas i druge terorističke organizacije u Pojasu Gaze. Bezobzirno poticanje od strane Hamasa i Palestinske Samouprave zadnjih par tjedana dovelo nas je do ove situacije.

Da ne bi bilo zabune: Izrael će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje građane i neće dozvoliti da terorističke organizacije napadaju civilno stanovništvo Izraela bez odgovora. Pravo je i dužnost svake države da štiti svoje građane od terorizma.

Izrael koristi svoje pravo na samoobranu protiv raketa i zapaljivih balona koji su iz Pojasa Gaze usmjereni prema izraelskim građanima te će nastaviti štititi svoje građane. Izrael je posvećen međunarodnom pravu i vodi se njime.
S tim u vezi, pozivamo međunarodnu zajednicu da nedvosmisleno osudi palestinske paljbe raketa i terorističke aktivnosti protiv izraelskih građana, kao i da podrži izraelsko pravo na samoobranu i prizna pravo Države Izrael da štiti svoje građane”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.