U izraelskom granatiranju Rafaha poginule 52 osobe

Svijet 12. velj 202406:44 0 komentara
IBRAHEEM ABU MUSTAFA/REUTERS

Najmanje 52 osobe poginule su u izraelskom granatiranju Rafaha, grada koji se nalazi na samom jugu pojasa Gaze i u blizini egipatske granice, u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Posljednjih mjeseci Rafah je postao grad u koji se smjestila većina palestinskih izbjeglica koji su ostali bez domova nakon izraelskog bombardiranja sjevernog dijela pojasa Gaze te se u njemu prema procjeni Ujedinjenih naroda trenutačno nalazi 1,4 milijuna ljudi.

Do napada na Rafah je došlo iako je Hamas ranije u nedjelju objavio kako bi ofenziva na taj grad “torpeirala” bilo kakav dogovor oko puštanja taoca koji se još uvijek nalaze u njihovom zarobljeništvu još od 7. listopada prošle godine, a protiv ofenzive na Rafah izjasnile su se i SAD, glavni izraelski saveznik.

No, čini se kako granatiranje Rafaha u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak nije označilo početak ofenzive i na to područje, pogođeno je 14 kuća i tri džamije i to u različitim dijelovima grada, a izraelska vojska je objavila kako je izvršila “niz udara na južnu Gazu koji su sada završeni”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!