U strahu od Rusa grade ogroman obrambeni sustav: “Naše vojne utvrde bit će neprobojne!”

Svijet 19. svi 202407:02 0 komentara
REUTERS/Kacper Pempel/ilustracija

Poljska ulaže oko 2,5 milijarde dolara u jačanje sigurnosti i odvraćanja na svojoj granici s Rusijom i njezinim saveznikom Bjelorusijom, rekao je premijer Donald Tusk.

Radovi na projektu Shield-East koji uključuje izgradnju pravih vojnih utvrda već započeli. Poljska je na istočnom krilu NATO-a i Europske unije, a Tusk je naglasio da snosi dodatnu odgovornost za sigurnost Europe, javlja APNews, a prenosi tportal.

“Odlučili smo uložiti u našu sigurnost, a prije svega u sigurnu istočnu granicu, oko 10 milijardi zlota (2,5 milijardi dolara)”, rekao je Tusk.

“Otvaramo veliki projekt izgradnje sigurne granice, uključujući sustav utvrda i oblikovanje terena koje će tu granicu učiniti neprobojnom za potencijalnog neprijatelja”, rekao je Tusk.

“Započeli smo te radove kako bismo poljsku granicu učinili sigurnom u vrijeme mira, a neprobojnom za neprijatelja u vrijeme rata”, dodao je.

Obraćao se poljskim vojnicima u Krakovu povodom obilježavanja 80 godina od savezničke pobjede u bitci kod Monte Cassina protiv nacista, tijekom Drugog svjetskog rata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!