VIDEO Srušio je vlastiti avion zbog klikova na YouTubeu pa završio u zatvoru

Svijet 05. pro 202311:02 0 komentara
Screenshot / YouTube Trevor Jacob

Američki YouTuber osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je namjerno srušio svoj zrakoplov zbog broj pregleda na tom video servisu, a zatim o tome lagao istražiteljima.

Trevor Jacob (30) objavio je video avionske nesreće u prosincu 2021. godine, dajući kontekst da gledatelji pomisle da je riječ o nesreći. Izbacio se iz aviona sa selfie štapom u ruci i spustio se padobranom na zemlju, piše BBC.

Video je imao milijune pregleda, no nije mu donio slavu nego zatvor.

U nagodbi u kojoj je priznao krivnju, Jacob je rekao da je snimio video kao dio ugovora o sponzorstvu proizvoda. Bivši olimpijski snowborder izjasnio se krivim ranije ove godine za kazneno delo uništavanja imovine i prikrivanja s namjerom ometanja savezne istrage.

Jacob je “najvjerojatnije počinio ovo kazneno delo da bi generirao izvještavanje i da bi stekao financijsku korist”, rekli su u ponedjeljak savezni tužitelji u Кaliforniji. “Ipak, ovakva vrsta ponašanja ne može se tolerirati”, dodali su.

Jacob je pak rekao da je ovo iskustvo bilo ponižavajuće i opisao presudu kao ispravnu odluku.

U studenom 2021. Jacob je napustio aerodrom Santa Barbara u Кaliforniji samostalnim letom s kamerama postavljenim u avionu. Osim kamera Jacob je sa sobom ponio i padobran, kao i selfie štap.

On nije namjeravao stići na odredište, već se umjesto toga planirao katapultirati iz svoje letjelice tijekom leta i snimiti se kako pada padobranom na zemlju, kao i svoj avion dok se ruši, priopćilo je američko tužiteljstvi za centralni okrug Кalifornije.

Avion se srušio u Nacionalni park Los Padres 35 minuta nakon polijetanja. Jacob je otišao do mjesta pada i pronašao olupinu. Zatim je 23. prosinca na YouTube postavio video pod naslovom “Srušio sam svoj avion”, koji je sadržavao promociju kompanije za novčanike, rekli su tužitelji.

Neki gledatelji bili su skeptični prema nesreći, napominjući da je Jacob već nosio padobran i da nije pokušao sigurno spustiti avion.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!