Zategnuti odnosi Mosta i HDZ-a zbog Milijana Brkića?

Vijesti 30. sij 201608:43 > 08:51
N1

Nakon dvodnevnog natezanja i prijepora predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta Bože Petrova oko smjene ministra branitelja Mije Crnoje, tihi sukob između HDZ-ove koalicije i Mosta nastavio se i povodom formiranja Vijeća za suradnju.

Iz Mosta poručuju da glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić nije nikakav šef, predsjednik ili bilo kakav čelnik Vijeća jer ono nije hijerarhijski ustrojeno i nema šefa.

Most ima osam članova Vijeća, dok HDZ ima svega četiri budući da je preostala mjesta morao podijeliti sa svojim koalicijskim partnerima. Poruka je da, ako se gleda tko ima jače mišiće, onda je Most u prednosti – barem što se tiče Vijeća za suradnju, a to je tijelo koje rješava sporove između klubova zastupnika i predlaže kadrove za pomoćnike ministara, piše Jutarnji list.

Oko tog sukoba, putem Facebooka oglasio se i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

“Sad će bit upućen oštar prosvjed. Zavladala je takva zabrinutost i sad će bit dan ultimatum od strane mosta da u roku od 60 mjeseci povuče ovu svoju izjavu ili će oni demonstrativno otići u javnog bilježnika i ovjeriti prosvjednu notu”, napisao je Ostojić.

https://www.facebook.com/permalink.php

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.