Sabor izglasao povjerenje Kovačiću kao v.d. ravnatelja HRT-a

Vijesti 04. ožu 201614:43 > 14:45
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatski sabor u petak je vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a imenovao Sinišu Kovačića, novinara i urednika na javnoj televiziji, dok je dužnosti glavnog ravnatelja razriješio Gorana Radmana.

Sabor je o imenovanju i razrješenju odlučio većinom glasova. Za Kovačićevo imenovanje izjasnilo se 79 zastupnika, 18 ih je bilo suzdržano, a 15 protiv. Radman je dužnosti razriješen sa 78 glasova ‘za’, 29 suzdržanih i četiri protiv. Postupak Radamanova razrješenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a stvaljajući mu na teret da nije poštovao Zakon o HRT-u, odnosno da ta kuća nije vodila odvojeno knjigovodstvo za javne i komercijalne prihode.

Podsjetimo, nakon što je u četvrtak predložio Saboru razrješenje dosadašnjeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, Odbor za informiranje, informatizaciju i medije predložio je da se za v. d. glavnog ravnatelja imenuje Siniša Kovačić, novinar i urednik na HRT-u.

Za Kovačića se izjasnilo sedam članova Odbora iz redova HDZ-a i Mosta, a suzdržana su bila trojica članova iz SDP-a i HNS-a. Odbor je prethodno s istim brojem glasova predložio da se dužnosti glavnog ravnatelja razriješi Goran Radman. Svoj prijedlog Odbor će proslijediti Hrvatskom saboru koji će donijeti konačnu odluku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.