Predsjednica vraća Visoku

Vijesti 18. ožu 201609:21 > 09:36
N1

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, odlučila je vratiti državnu rezidenciju u Visokoj ulici Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, doznaje N1 televizija.

Kako su u DUUDI-ju rekli, u tijeku je izrada prijedloga Odluke Vlade kojom ta vila više neće biti u ingerenciji Ureda predsjednice.

Podsjetimo, nakon što je u izbornoj kampanji za predsjedničke izbore Kolinda Grabar Kitarović rekla da želi premjestiti Ured predsjednika s Pantovčaka na jeftiniju lokaciju poput rezidencije u Visokoj ulici, po završetku izbora, vlada Zorana Milanovića ekspresno je 29. siječnja 2015. godine predala rezidenciju na upravljanje Kolindi Grabar Kitarović.

Vlada Tihomira Oreškovića sada poništava tu odluku.

Idući tjedan, poručili su u Uredu predsjednice Republike, trebala bi biti i završena procedura utvrđivanja sjedišta Ureda predsjednice. Naime, prije godinu dana Kolinda Grabar Kitarović osnovala je Povjerenstvo kojem je zadatak odrediti koja je najprikladnija lokacija i isplati li se preseliti ured radi smanjenja troškova. Nije tajna da je predsjedičino Povjerenstvo imalo problema u komunikaciji s bivšim čelnikom DUUDI-ja Mladenom Pejnovićem.

Otkako je čelnik Tomislav Boban, održana su dva sastanka, neslužbeno doznajemo. Idućeg tjedna procedura bi trebala biti završena, a između ostalog, u odluci bi trebalo pisati da se predsjednica odriče pojedinih objekata, poput Zelene vile. A razmišlja se, doznajemo, i da se park-šuma na Pantovčaku prenamijeni.