Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći poginula jedna osoba

Vijesti 11. tra 201622:30 > 12. tra 2016 08:48
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U Zagrebu se sinoć dogodila teška prometna nesreća.

Pješak je poginuo, a dvoje je teško ozlijeđenih kod Kvaternikovog trga i Maksimirske ulice u ponedjeljak navečer kad je automobil naletio na skupinu pješaka.

O teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila u 21.48 sati, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Prema neslužbenim informacijama, vozač Audija A3 ‘pokupio’ je nekoliko metalnih stupića, udario u semafor i naletio na više pješaka. Očevici su rekli da je u nesreći na križanju Kvaternikovog trga i Maksimirske poginula žena.

Prema iskazu očevidaca, vozač je počeo bježati s mjesta nesreće, ali su ga uspjela uhvatiti dvojica mladića, pišu 24 sata. ‘Kad je izašao iz automobila, počeo je lelujati lijevo, desno i krenuo je bježati. Potrčao sam za njim. U Kamaufovoj je pao sam od sebe. Došao sam do njega i zadržao ga. Jako je zaudarao po alkoholu i vikao je: “Da li vi znate tko sam ja, ja mogu sve”. U pomoć su mi pritrčali drugi građani i pričuvali smo ga do dolaska policije’, rekao je mladić koji je uhvatio vozača.

‘Vozača je policija ugurala u svoje vozilo. Bio je jako arogantan, derao se i vikao znaju li oni tko je on’, kazali su svjedoci, dodavši da je jurio velikom brzinom i da je dolazio iz Maksimirske. Prometna je počela kada je Audi naletio na nogostup 30 metara prije križanja i otkinuo komad betonskog bloka. Zamalo je izbjegao pothodnik i udario je u semafor.

‘Oko 50 ljudi se spremalo prijeći cestu, nitko se nije uspio niti snaći. Sva je sreća da nije bilo više žrtava. Audi je po nogostupu vozio barem 100 metara. Trg je u vrijeme nesreće bio pun’, rekao je jedan očevidac i dodaje da se nakon nesreće čulo vrištanje i zapomaganje i da su Hitna i policija brzo stigli.

Policijski je očevid trajao do 5 sati, a promet u tom dijelu grada još uvijek nije normaliziran.

Promet otežan

U istočnom dijelu Zagreba u utorak ujutro otežan je tramvajski promet zbog očevida koji je na Kvaternikovu trgu nakon jučerašnje teške prometne nesreće trajao do 5 sati, priopćeno je iz ZET-a koji savjetuje građanima da jutros ranije krenu na svoja pdredišta.

Zbog očevida bili su neprohodni koridori kojima tramvaji iz spremišta dolaze do svojih trasa, a najveće su poteškoće bile u istočnom dijelu grada, iako se prekid prometa pojedinim dionicama odražava na gotovo sve tramvajske linije.

U ZET-u očekuju da će još neko vrijeme biti potrebno za potpunu normalizaciju prometa u gradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.