Istraživanje Crobarometar: SDP pretekao HDZ

Vijesti 25. svi 201619:52 > 19:55
N1

Crobarometar je proveo istraživanje o tome koliko građani vjeruju političarima, kao i kako kotira Vlada.

Kad bi se dogodili prijevremeni izbori, SDP bi nadmašio HDZ, i to s 29,1 posto prema 28,7 posto glasova. Most bi dobio 7,9 posto, dok bi Živom zidu glas dalo 7,8 posto ispitanih. Stranka Bandić Milan 365 dobila bi 4,3 posto, a HNS 1,5, HSS i IDS 1,4, BUZ 1,1 i HSU jedan posto glasova.

Čak 79 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, dok suprotno misli 19 posto ispitanih. Osim toga, 56 posto ispitanih ne odobrava politiku Vlade, dok se s Vladinim odlukama slaže 32 posto građana.

Kad je premijer u pitanju, mišljenja su vrlo podijeljena, pa je gotovo jednak broj onih koji ne misle da će mandat premijera Tihomira Oreškovića dugo trajati, kao i oni koji to misle. Omjer je 47 posto za one koji smatraju da premijer neće još dugo, prema 46 posto onih koji još uvijek vjeruju premijeru, piše Dnevnik.hr.

Istraživanje je provedeno tijekom trajanja afere konzultantica, kao i odluke o rasprodaji državne imovine, kao i dok se odlučivalo hoće li ili neće poskupjeti dopunsko zdravstveno osiguranje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.