Milanović angažirao američke konzultante za izbore 2015.?

Vijesti 06. pro 201416:49 > 16:56
Tanjug, AP/Petr David Josek

SDP je navodno odlučio angažirati američkog političkog konzultanta Alexandera Brauna, izvršnog potpredsjednika tvrtke PSB (Penn, Schoen, Berland), u izbornoj kampanji 2015.

Kako doznaje Jutarnji list, Braun je nedavno bio u sjedištu SDP-a i započeo s poslom, što govori da je ugovor s njegovom američkom tvrtkom već potpisan ili pred potpisivanjem.

Jedan od ljudi iz vrha SDP-a potvrdio je Jutarnjem informaciju da je američki konzultant već bio u sjedištu SDP-a, ali je bio neodređen oko odgovora na pitanje je li stranka potpisala ugovor. Službeno potpisivanje sporazuma realizirat će se poslije predsjedničkih izbora i pobjede Ive Josipovića, službeno kažu u SDP-u.

O iznosu kojim će SDP, iz svoje stranačke blagajne, platiti usluge američkih konzultanata ništa se službeno ne može doznati. O cijeni nitko ne želi bilo što reći pozivajući se na poslovnu tajnu.

S druge strane, neslužbene informacije iz vrha stranke govore da je riječ o približno 3 milijuna kuna koje će stranka, na rate, uplatiti američkoj tvrtki PSB.

Zauzvrat od Amerikanaca očekuju da se intenzivno bave dubinskim političkim analizama koje bi, na određeno način, morale formulirati ključne točke SDP-ove izborne strategije.