Runtić: Nagovarali su me da uzmem 100 tisuća kuna 'nagrade'

Vijesti 17. ruj 201620:59 > 21:01
N1

Hrvoje Runtić (43), supredsjednik Živog zida i jedan od njihovih osam saborskih zastupnika, sa svojom curom Mihaelom Vargom za Nedjeljni Jutarnji otkriva pozadinu sukoba s vodećim trojcem stranke - Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi.

Optužuju ih, naime, da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima.

“Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao – kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’, tvrdi Runtić u Nedjeljnom Jutarnjem.

Podsjetimo, Vladimira Palfi je u ponedeljak gostovala u Dnevniku N1 televizije, kada je rekla da “2011. godine, kad je stranka osnovana, nitko nije htio sudjelovati ni u predsjedništvu stranke niti u glavnom odboru.”

“To nikome nije bilo interesantno, jer su tad nagrade bile uhićenja i maltretiranja. Sad, kad je Živi zid jaka stranka, svi bi htjeli biti saborski zastupnici i dobivati saborske plaće. Struje su uvijek bile i uvijek će biti. Mi imamo puno ljudi koji su aktivisti, što se Runtića tiče, ne znamo otkud nezadovoljstvo, on je pozvan na sve sastanke, on se nikome ne javlja i ne odgovara na pozive”, kazala je Palfi tada. OVDJE možete pročitaticijeli intervju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.