Pernar je talentiran političar, tek će pokazati svoju širinu

Vijesti 20. lis 201613:19 > 13:26
N1

Zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić komentirao je ponašanje svog kolege Ivana Pernara čiji istupi u sabornici izazivaju smijeh.

“Mislim da je Pernar izrazito talentiran govornik i političar, on ima i širinu i on će to pokazati. On više priča općenito, voli vanjsku i monetarnu politiku, a ja imam svoj pristup kojem prethode istraživanja i na temelju toga istupam”, izjavio je Sinčić u Saboru.

 Kaže da je Pernaru pomogao da se snađe u Saboru.

“Podučio sam ga koliko sam mogao, svim će zastupnicima trebati tjedan dana da shvate saborsku proceduru”, dodao je.

Sinčić ne vidi da nastupi Pernara izazivao podsmjeh kolega u Saboru.

“Ne vjerujem da ima podsmjeha. Ispravno je jučer kazao kad je rekao HDZ-ovcima da Sanader nije jedini koji je krao. Dobro im je rekao i ja sam se tome smijao”, hvali Sinčić kolegu.

Komentirao je i nagađanja da će se u hodu oformiti ministarstvo koje će upravljati državnom imovinom.

“Treba ispitati kako su se stvari davale u koncesiju, to je prava jedna banana država, to treba riješiti ili preko ministarstva ili preko agencije. Bitan je sadržaj, treba promijeniti taj kadar, a manje je bitno hoće li to biti agencija ili ministarstvo”, kazao je Sinčić i dodao da treba “smjeniti korumpirane kadrove” iz tih tijela.

Tvrdi da uopće nije čuo da je novi ministar obrazovanja Pavo Barišić optužen da je plagirao neke svoje znanstvene radove. “Prepustite institucijama da to istraže, ovo mi je prvi glas.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.