Plenković: Hasanbegović nije prihvatio ponudu, meni je žao

Vijesti 25. lis 201615:12 > 19:03
N1

Goran Marić i dalje je ministar u Vladi i imat će svoje ministarstvo. DUUDI će biti transformiran u ministarstvo, a do kojega on, kaže, nije došao prijetnjama ostavkom, ucjenama... Andrej Plenković dao je u utorak u poslijepodnevnim satima izjavu za medije, nakon što je imao sastanak sa svim ministrima i predstavnicima stranke.

“Mi smo danas raspravljali, Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost, nije prihvatio, žao mi je.”

“Ministarstvo uprave će predložiti modifikaciju zakona, napravili smo temeljitu analizu prošle Vlade. Jedan od ključnih prioriteta je bilo upravljanje državnom imovinom, i učinci upravljanja. Smatramo da jedno čvršće upravljanje imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema s vlasništvom i državnim proračunom”, kazao je o Goranu Mariću.

Bivši ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač bit će na čelu saborskog Odbora za vanjsku politiku, Jasen Mesić će voditi Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, a bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je ponudu da vodi Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, izvijestio je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Kada je Plenković ranije danas upitan o “slučaju Marić”, samo je kazao da tog slučaja nema. No, podsjetimo da je Marić još od sastavljanja nove Vlade bio sporno pitanje, budući da je najprije objavljeno da će biti ministar bez portfelja, a kasnije se moglo čuti i da mu to ne odgovara.

U utorak je Marić kazao da nije htio biti ministar bez portfelja jer mu titula ništa ne znači, već želi urediti situaciju s državnom imovinom. Njegovu cijelu izjavu pronađite OVDJE.

Kronološki tijek događaja u utorak, do sastanka HDZ-a, pronađite OVDJE.

Darko Milinović pojasnio je da će na Predsjedništvu biti riječi o dogovoru vezanim uz radna tijela u Hrvatskom saboru, a nakon toga imaju sjednicu saborskog Kluba HDZ-a na kojoj će se verificirati odluke Predsjedništva HDZ-a.

Član Predsjedništva i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, upitan kakvo je stanje u njegovu resoru, odgovorio je da je ono “bremenito”, ima puno problema koje što prije treba početi rješavati. Najavio je da i dalje idu restrukturiranje cestovnog sektora, projekt izgradnje Pelješkog mosta, dionice nizinske pruge i slično. “Trebamo još malo pojačati aktivnosti i ja sam optimist”, kazao je Butković. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.