Sinčić, Pernar i Palfi dobili novu stranku – rezervnu opciju

Vijesti 15. stu 201611:11 > 11:14
Borna Filic/PIXSELL

Ministarstvo uprave registriralo je stranku Jedina opcija, koju su osnovali članovi Živog zida kao svojevrsnu rezervnu varijantu. Stranka zasad ima samo sedam članova, a Sinčić, Pernar i Palfi nisu među njima.

Jedina opcija, stranka koju je početkom listopada osnovao dio članova Živog zida, i službeno je registrirana u Ministarstvu uprave. Iako se radi o dijelu Živog zida koji podržava aktualno vodstvo te stranke, Ivana Pernara, Ivana Vilibora Sinčića i Vladimiru Palfi, u novoj stranci ovog trojca nema.

“Niti sam osnivač niti član upravnog tijela te stranke”, rekao je za Dnevnik.hr Ivan Pernar

“Nitko od sadašnjeg vodstva Živog zida nije osnivač niti član upravnog tijela nove stranke. Nisu ni obični članovi”, rekao je Tihomir Lukanić, glasnogovornik Živog zida, a na pitanje hoće li možda prelaziti u Jedinu opciju kaže da “za sada stoji ovako kako je”.

Crvelin član dvije stranke

Lovre Crvelin, predsjednik Jedine opcije, također je potvrdio da Pernar, Sinčić i Palfi nisu među članovima novoosnovane stranke. Štoviše, među članstvom nije ni većina od onih 140 službenih osnivača. “Stranku su većinom osnovali članovi Živog zida i drugih koalicijskih partnera. No, jedini članovi stranke smo mi koji smo u upravnom tijelu stranke, a nas je sedam”, kaže Crvelin.

Iako je predsjednik novoosnovane stranke, Crvelin ostaje i član Živog zida. “Dobio sam za to pisano dopuštenje predsjednika Živog zida, što je u skladu sa Statutom Živog zida. Ja jesam predsjednik stranke Jedina opcija, ali ja sam svim svojim bićem u Živom zidu”, kaže Crvelin.

Potvrdio je za Dnevnik.hr da je Jedina opcija svojevrsna rezervna opcija za slučaj da se situacija u Živom zidu zakomplicira. U toj stranci, naime, još uvijek traje borba za prevlast, pa je moguće da aktualno vodstvo izgubi svoje pozicije.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.