Student treba vašu pomoć!

Vijesti 22. stu 201613:35 > 13:50
Facebook Humanitarci

U Facebook grupi FB Humanitarci Zagreb osvanula je objava koja je dirnula mnoge pratitelje ove stranice. Naime, jedno dijete prijašnjih korisnika upisalo je fakultet. Iako je ova vijest razlog za slavlje, obiteljima slabijeg materijalnog statusa dijete na fakultetu predstavlja veliko financijsko opterećenje.

Identitet 19-godišnjeg studenta nisu htjeli otkriti. No, Nana Schaps, voditeljica Facebook Humanitaraca, kaže za Moj Faks da se radi o nenametljivom mladiću: “Toliko skromnosti i dobrote, toliko poniznosti u tako mladom pametnom biću”, opisuje ga.

Student im se javio početkom prošlog mjeseca i zamolio ih za pomoć u financiranju mjesečne karte za vlak. Članovi Facebook Humanitaraca odmah su reagirali, a to je ujedno bio i početak ove priče. Roditelje ovog mladića FB Humanitarci znaju još otprije, no nakon njegovog upisa na fakultet, fokus dobročinitelja pomaknuo se na “novopečenog” studenta.

Iako su se odmah angažirali da mu pomognu koliko god je to moguće, na njihova pitanja o tome što mu treba, najčešće odgovara: “Ništa mi ne treba.”

No, ovo je ipak daleko od istine. Student iz ove priče živi u malenome mjestu na jugu Krapinsko-zagorske županije odakle svaki dan putuje na fakultet u Zagreb. Nekoliko puta tjedno, kad ima predavanja rano ujutro, ustaje u 4:25 kako bi stigao na vrijeme.

Trošak putovanja do Zagreba nije zanemariv – iznosi 491 kunu koju je potrebno odvojiti svaki mjesec.

On ne odlazi na pizze niti ruča “vani”; za šest-sedam kuna u menzi se uspije najesti, a to je ipak znatno manji iznos od 30-50 kuna koliko bi platio jednu pizzu, navodi portal.

Mobitel mu je poklonila profesorica, no ne nosi ga sa sobom jer “nema impulsa na kartici”. U knjižnici surfa besplatno pa tako i komunicira s drugima – šalje mailove ili poruke.

“Humanitarci” su mu prikupili i druge donacije – osim torbe s kotačićima, dobio je i gležnjače i ruksak, ali i džeparac.

Ako i vi želite pomoći ovom skromnom studentu, kontaktirajte FB Humanitarce Zagreb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.