Kosor: Predsjedničino antedatiranje je ponižavanje javnosti

Vijesti 09. sij 201710:43 > 10:48
PIXSELL/Jurica Galoić

"To antedatiranje je još jedno ponižavanje javnosti", komentirala je Jadranka Kosor jutrošnju informaciju da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naknadno promijenila datum povratka iz SAD-a na svojim službenim stranicama.

Nakon što je u javnost u ponedjeljak ujutro izašla informacija kako je Ured predsjednice antedatirao datum njezinog povratka iz SAD-a, koji je podigao buru u javnosti, o svemu se oglasila i bvša premijerka Jadranka Kosor.

“To antedatiranje je još jedno ponižavanje javnosti”, kratko je napisala Kosor.

“Niskoprofilna politika”, osvrnula se Kosor i na bizarno službeno objašnjenje s Pantovčaka, u kojem se navodi kako se radilo o ‘niskoprofilnom posjetu u vremenu tranzicije između dvije američke administracije’.

Screenshot Predsjednica.hr
Screenshot Predsjednica.hr

Ured predsjednice objavio je da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović vraća 7. siječnja u Hrvatsku. Međutim, nešto je neobično u toj informaciji. Naime, na stranicama predsjednica.hr navodi se kako je ona objavljena 31. prosinca, ali je činjenica da je to vrijeme kada je u medijima bilo itekako prošireno da se vraća dva dana ranije u Hrvatsku.

Hina je, naime, objavila, pozivajući se upravo na web stranice Ureda predsjednice da ona odlazi u SAD i vraća se 5. siječnja.

Štoviše, to su prenijeli gotovo svi mediji:

“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra odlazi u posjet Sjedinjenim Američkim Državama gdje ostaje do 5. siječnja, objavio je u subotu Ured predsjednice”.

To se može provjeriti i pretragom uklonjenih rezultata s portala predsjednice:

Novo stanje na njenoj službenoj web stranici je nešto drugačije u Novoj godini i kaže:

“31. prosinca 2016., Zagreb

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 1. do 7. siječnja 2017. godine boravit će u Sjedinjenim Američkim Državama”.

Njeno putovanje izazvalo je već brojne kontroverze, jer nije do kraja razjašnjeno je li se radilo o privatnom putu plaćenom javnim novcem, ili službenom posjetu, budući da ona nije sastala ni sa jednim dužnosnikom svog ranga tijekom boravka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.