Ništa od Visoke, predsjednica ostaje na Pantovčaku

Vijesti 17. velj 201707:01 > 07:05
N1

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kraj svog mandata, po svemu sudeći, dočekat će u svojoj rezidenciji na Pantovčaku unatoč predizbornom obećanju o preseljenju Ureda na skromniju lokaciju.

Iako je na novinskoj konferenciji u povodu dvije godine mandata najavila kako očekuje da joj Vlada ponudi lokaciju u državnom vlasništvu na koju bi mogla preseliti, u Ministarstvu drżavne imovine neslužbeno se doznaje da država nema lokaciju koja bi zadovoljila sigurnosni i sve ostale aspekte predsjedničke rezidencije.

To ministarstvo predsjednici još nije službeno poslalo odbijenicu, ali Večernji list doznaje da će za najviše mjesec dana najvjerojatnije poslati takav odgovor.

“Po svemu što smo analizirali i vidjeli nemamo prostor koji bi zadovoljio sve uvjete Ureda predsjednice. Njeno preseljenje izazvalo bi više štete nego koristi”, rekao je izvor iz Ministarstva državne imovine.

Da Ured predsjednice nije jednostavno preseliti bilo je jasno od samog početka, jer su stručnjaci za sigurnost odmah upozorili da će sigurnost predsjednice biti najveći problem.

Kao što su već prije dvije godine upozoravali da kompleks zgrada u Visokoj ulici na Gornjem gradu, što je bila željena alternativna lokacija predsjednice, neće moći, bez velikih ulaganja biti preuređena u predsjedničke dvore.

Sada je ovaj problem briga novog ministra državne imovine Gorana Marića, kojega je i dočekalo Izvješće koje daje konačno i negativno mišljenje o preseljenju u Visoku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.