Festival igračaka u znaku robotike

Vijesti 08. ožu 201713:44 > 13:49
Promo

Festival igračaka, jedino događanje u Hrvatskoj i regiji koje je u potpunosti posvećeno igračkama, ove će se godine održati po četvrti put zaredom. FestIval će se održavati 8. i 9. travnja 2017. godine u Ivanić-Gradu.

Na Festivalu igračaka se očekuje sudjelovanje pedesetak izlagača, a prvi put u Ivanić-Grad dolaze izlagači iz Italije.

Sada već tradicionalni Festival koji je osvojio srca svih ljubitelja igre i igračaka pod sloganom “Igra nikad ne umara” ove godine se odvija u sportskom parku Zelenjak i prostoru Specijalne bolnice Naftalan koja je postala i partner Festivala.

Osim bogatog izložbenog programa svi posjetitelji Festivala mogu očekivati i mnoštvo interaktivnih događanja koji će ove godine biti tematski posebno posvećeni robotici, ali i razvijanju komunikacije među djecom kroz projekt “Zamijeni za igru/Burza igračaka”.

Projekt će biti organiziran na nekoliko punktova za razmjenu igračaka koji će nakon Festivala biti razmješteni po knjižnicama i vrtićima u Ivanić-Gradu, Kloštar Ivaniću i Križu. Biti će to punktovi na kojima će djeca moći razmjenjivati igračke ali i ostaviti one igračke koje im više nisu zanimljive.

Dio viška prikupljenih igračaka koje neće biti zamijenjene biti će izdvojeno za buduću festivalsku zbirku, dok će preostali dio biti doniran Crvenom križu kako bi one našle put do djece koja nemaju igračaka.

“Ovim projektom želimo naglasiti našu poruku svoj djeci, ali i roditeljima, da su igračke sjajno sredstvo druženja i komunikacije među djecom, da ih ne treba odbacivati – jer uvijek je negdje neko drugo dijete koje možda želi baš tu igračku” poručuje programski direktor Festivala, Dino Bošnjaković.

Ove godine u sklopu Festivala održat će se i osnivačka skupština Udruge proizvođača igračaka i društvenih igara iz Hrvatske.

Promo

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.