Antifa Šibenik reagirala na sve češće ustaške grafite

Vijesti 17. ožu 201719:43 > 19:52
Antifa Šibenik/Ilustracija

Članovi Antifa Šibenik reagirali su na sve češće ustaške grafite po šibenskim osnovnim školama te su nakon jučerašnjeg slučaja na osnovnoj školi na Vidicima najavili ako već država neće, da će njihova organizacija javno i odlučno reći ne fašizmu.

“Svjedočimo urušavanju odgojno obrazovnog sustava koji nam se događa pred očima. Samo u ovoj školskoj godini u Šibeniku smo mogli svjedočiti grafitu na školi na Šubićevcu ‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’, nakon toga je ravnatelj tehničke škole izbacio izložbu o holokaustu jer ustaše pokazuje u negativnom, tj. pravom svjetlu. Za to vrijeme mu se ispred ulaza škole kočopere desetine ustaških i nacističkih grafita i zbog toga nije bio sankcioniran”, navode u priopćenju te se pitaju:

Hoće li osim zgražanja ravnatelja i bezizgledne policijske potrage za počiniteljem poduzeti bilo što da se djecu educira zašto je baš taj grafit na OŠ Vidici fašistički retardiran na sto osnova? Kako djeci nakon godina nacionalističke indoktrinacije objasniti da je hrvatski Srbin Željko Baltić predao bitnicu na Žirju i uključio se u obranu Šibenika 1991.? A muka nam dođe kad se samo sjetimo sportskih velikana Ace i Dražena Petrovića, Deje Računice, Pere Nadoveze, Predraga i Daria Šarića koje su ovi ustašofili napali. Uči li itko djecu o Nikoli Tesli, Arsenu Dediću i Josipu Runjaninu? O šibenskim narodnim herojima NOB-a, koji su u oružanom bratstvu hrvatskog i srpskog naroda zajednički pobijedili ustaše i četnike bolje da i ne govorimo. Kad već sustav neće, moramo mi iz Antifa Šibenik jasno i glasno reći stop fašizmu!”, prenosi Šibenik.in.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.