Mostov Čikotić predstavio svoju viziju Splita

Vijesti 08. svi 201714:39 > 14:43
Most

Danas je na Pujankama kandidat za gradonačelnika grada Splita ispred Mosta nezavsnih lista, Ante Čikotić predstavio svoju viziju Splita. Zajedno s kandidatima za dogradonačelnike Josipom Markotićem i Antom Bradarićem Šljujom obratio se prisutnima naglašavajući glavne smjernice.

“Nećemo biti niti mesije niti megalomani, nego želimo krenuti od konkretnih rješenja. Dok sam vodio čitav niz projekata u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, u kratkom vremenu smo preko tri milijarde kuna povukli sredstava iz EU fondova. Ne vidim razlog da Split ne učini isto! Osim toga, naša vizija grada Splita temelji se na tome da se Split mora povezivati kroz svoje resurse, građane, otoke i Zagoru sa svim poduzetnicima i ekološkim poljoprivrednicima”, rekao je Čikotić.

Naglasio je kako Split ima Sveučilište, ali nažalost nije sveučilišni grad te kako to namjerava promijeniti. Što se tiče Karepovca, donedavni državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliše i energetike Čikotić, sudjelovao je u njegovu rješenju, planira ga dakako sanirati i zatvoriti, a provodit će Plan gospodarenja otpadom.

“Po uzoru na Krk gdje ćemo kroz odvajanje otpada koji će biti korisna sirovina, a ne smeće stvarati nova radna mjesta. Ne želimo da smeće ide prema Lećevici kroz eko sustav i da se vraća građanima Splita kroz pitku vodu. Kompost koji se dobije kroz odvojeno prikupljanje otpada ćemo distribuirati prema OPG-ovima u Zagori. Želimo da Zagora dostavlja hranu bez pesticida. Kroz sve kvartove u Splitu želimo imati štandove tih ekoloških proizvođača i u Zagori i na otocima, na taj način ćemo poboljšati prehranu ljudi u Splitu i smanjiti uvoz hrane”, poručio je Čikotić.

Jedan od kandidata za zamjenika, 26-ogodišnji Ante Bradarić Šljujo naglasio je kako je lista Mosta nezavisnih lista u Splitu najmlađa lista na ovim izborima, projske godina je 34 te je istaknuo kako je ponosan na stručne i mlade ljude s kojima stoji na listi.

Na kraju Čikotić je još naglasio: “Most će biti najveće iznenađenje ovih izbora i kroz predani rad kao što smo štitili nacionalne interese, štit ćemo i Splitske. Nećemo podleći nikakvom klijentelizmu, nepotizmu i korupciji . Nakon 25 godina Split zaslužuje strukture koje nisu navezane ni na klijentelizam ni nepotizam, želimo grad čistih ruku protiv korupcije,okrenut mladima i poduzetništvu. Ako je Goran Ivanišević s pozivnicom mogao osvojiti Wimbledon, zašto i mi ne bi u kratkom vremenu napravili preokret!”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.