Silovita oluja u Istri, nevrijeme i u Ivancu i Novom Marofu

Vijesti 06. kol 201722:11 > 22:18
Morgue File

Stigla je najavljena promjena vremena. Nakon paklenih vrućina, temperatura se i na sjeveru zemlje spustila za petnaestak stupnjeva, a stigle su i oluje s grmljavinom.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je ivanečki i novomarofski kraj. Štete zasad nema, osim na planinarskoj kućici na Čevu, gdje je grom udario u solarni panel, javlja HRT.

Istru je sa zapada pogodila silovita oluja praćena jakom grmljavinom, a uz snažan vjetar pala je i obilna kiša.

Ogromne superćelije proširile su se i premještaju se istočnije, no pritom i postupno slabe. Ipak, u takvoj situaciji realno je očekivati razvoj novih sustava koji mogu donijeti grmljavinske pljuskove te prolazno jak vjetar promjenjivog smjera, javlja Istramet.



Meteoalarm je izdao upozorenja i zbog nastavka toplinskog vala te grmljavinskog nevremena i vjetra. Za područje Jadrana i Slavonije i danas vrijedi upozorenje najvišeg stupnja (tzv. crveno upozorenje) zbog iznimno visokih temperatura.

Narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena (izraženiji lokalni pljuskovi s grmljavinom i bujične poplave) izdano je za područje Sjevernog Jadrana, Gorskog kotara, Like, središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Slavonije.

Narančasto upozorenje zbog vjetra izdano je za sjeverni Jadran i sjevernu Dalmaciju kojima prijete jaki i olujni udari bure, te za središnju Hrvatsku i i Slavoniju gdje će biti jakog i olujnog vjetra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.