"Mogli smo bolje, a nismo loši"

Vijesti 11. ruj 201712:18 > 12:53
N1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je na svečanom obilježavanju Nacionalnog dana ambliopije i predstavljanju prvog Nacionalnog registra ranog otkrivanja slabovidnosti u svijetu aktualna društveno politička pitanja.

Velika je stvar biti prvi i s ovim ćemo biti prvi u svijetu, sva će takva djeca biti registrirana i liječena te većina i izliječena te će također voditi normalan život, istaknuo je Kujundžić predstavljanju prvog Nacionalnog registra ranog otkrivanja slabovidnosti u svijetu, a novinari su ga podsjetili i da ne treba smetnuti s uma niti pitanje Imunološkog zavoda.

Oformljeno je povjerenstvo i ono ozbiljno radi, kazao je ministar te je poručio da je važno ne zatrčati se u promašene investicije. 

Na pitanje novinara jesmo li izgubili cjepiva, kazao je da ne želi govoriti na taj način – u zadnjih 30 godina mnogo je izgubljeno, sojevi sigurno imaju vrijednost, dodao je, ali i upozorio da se tehnologija promijenila. Potrebne su temeljite procjene i uzeli smo još jedno vrijeme i partnere koji će procijeniti koliko vrijed eti sojevi, kazao je ministar.

Strateški gledano dva cilja Vlade su stabilizacija zdravstvenog sustava i nacionalna sveučilišna bolnica i na tome ćemo ustrajati. Za novi zakon o zdravstvenom osiguranju vjerujem da ćemo biti svi na istom tragu i da bez tri milijarde novih unešenih u sustav neće biti dobro i tko to ne razumije, radi štetu budućnosti Hrvatske, smatra Kujundžić.

Gradonačelnik ispituje statiku, a mi ćemo pripremati projektnu dokumentaciju, dodao je, a što se tiče zdravstvenog osiguranja, ide novi zakon krajem ove ili početkom sljedeće godine

Osvrnuo se na i rad Vlade i svojega ministarstva tijekom proteklih godinu dana te je za Vladu kazao: “Mogli smo bolje, a nismo loše”, dok je za Ministarstvo zdravstva ipak dodao da se “ocjene ne daju na početku, nego na kraju mandata”. “Rekao sam, mogli smo bolje, a dosta je toga napravljeno u tišini”.

Što se pak tiče kritika predsjednice, također je kratko kazao: “Kritika uvijek dobro dođe, osobno se nikad ne bojim kritika ako je u obliku dijaloga”.

Upitan oko trenutne pozicije i Hrvatske i mogućnosti da (EMA) ipak možda bude u Hrvatskoj, ministar je odvratio da je sastanak u Londonu promijenio sliku Hrvatske i mislim da smo u boljoj poziciji te je poručio: “Zagreb i Hrvatska nisu bez šanse”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.