Potreba za prenoćištima u Hrvatskoj je sve veća

Vijesti 14. lis 201720:29 > 20:38
N1

Splitska Udruga MoST već 17 godina skrbi za beskućnike na području grada, a činjenicu da su uskoro punoljetni odlučili su i proslaviti prigodnim druženjem pod nazivom "Dobar đir na Dobrom". No, osim slavlja, također su upozorili i kako je potreba za prenoćištima u Hrvatskoj, nažalost, sve veća.

Splitsko prihvatilište za beskućnike jedno je od prvih prenoćišta na području cijele države. Kroz ovih 17 godina skrbili su za više od 1.200 korisnika. Slobodnih kreveta trenutno nemaju.

Osim što beskućnicima pružaju siguran i topao dom, kroz različite projekte i socijalnu zadrugu Start korisnike također ih pokušavaju iznova uključiti i u društveni život.

Brojka onih koji su u socijalnoj, ekonomskoj i obiteljskoj potrebi za brigom kakvu pruža Udruga Most, poražavajuća je, naime, Đordana Barbarić, predsjednica Udruge MoST govori o brojci od više desetaka tisuća građana u ovoj zemlji.

Svima njima potrebna je pomoć, a  da je u borbi protiv siromaštva i beskućništva nužna i suradnja lokalne samouprave s civilnim sektorom znaju i u gradskoj vlasti.

Više pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.