Lećevicom će upravljati umirovljeni vozač autobusa

Vijesti 24. velj 201817:29 > 17:31
N1

HDZ u Dalmaciji nastavlja s kadroviranjem. Posljednje u nizu koje je izazvalo reakcije u javnosti jest imenovanje novih članova Nadzornog odbora Regionalnog centra čistog okoliša, javne tvrtke zadužene za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Projektom vrijednim 72 milijuna eura o kojem ovisi zatvaranje splitskog odlagališta Karepovac i dugoročno rješavanje problema otpada u cijeloj županiji upravljat će umirovljeni vozač autobusa.

Novi na čelu Nadzornog odbora Regionalnog centra čistog okoliša jest HDZ-ov bivši predsjednik Općinskog vijeća Lećevice i umirovljeni vozač autobusa Ivan Đirlić. Pred našu kameru nije htio.

Uputio nas je na načelnika Općine Antu Barana, koji ga je i predložio za imenovanje. 

Ovakav izbor čelnog čovjeka za tako važan projekt Lećevice oporba oštro osuđuje.

Centar za gospodarenje otpadom financiran je uglavnom europskim novcem i naslonjen na sanaciju Karepovca. Ako on ne proradi kako je planirano, odnosno najkasnije do 2023., županija će se naći u velikom problemu jer neće imati gdje odlagati otpad.

Trenutno je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i komunalne infrastrukture nakon čega slijedi raspisivanje javnog natječaja za njegovu izgradnju.

Ogovorni kažu – kasni se, ali je pod kontrolom.

Više u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.