Imotski HDZ protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Vijesti 08. tra 201818:12 > 18:16
Slavko Midzor/PIXSELL

Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine zaključio je da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Na sastanku Gradskog odbora HDZ-a Imotski održanog 3. travnja 2018. godine donesena je jednoglasna odluka, stoji u objavi na njihovim internetskim stranicama.

“Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji. Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a: ‘HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda’, navodi Gradski odbor HDZ-a Imotski.

“Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru”, zaključak je koji ističe predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Budalić.

Screenshot / hdz-imotski.com

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.