Od danas više cijene parkiranja u Zagrebu

Vijesti 30. srp 201808:13 > 08:17
Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon osam godina u Zagrebu ponovno rastu cijena parkiranja i to od 33 do 100 posto, ovisno o zoni, a sličan je situacija i s garažama.

Zagrepčani, očekivano, nisu zadovoljni drastičnim poskupljenjem, ali gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da je ono potrebno kako bi se smanjile gužve i natjeralo ljude na korištenje javnog prijevoza.

Zagrepčane čeka povratak u prošlost. Cijena parkinga bit će gotovo kao davne 2010. Građani nisu sretni. Kažu kako bi trebale paraleno rasti i plaće. Iako je cijene spustio prije izbora, prvi čovjek grada u svemu ne vidi ništa sporno.

Poskupljenje će najviše osjetiti oni koji se parkiraju u prvoj zoni. Umjesto 6, sat vremena parkinga, od sada će plaćati 12 kuna. U drugoj zoni cijena raste sa dvije na pet kuna, a u trećoj s kunu i pol na dvije.

Cijena dnevnih, komercijalnih i povlaštenih parkirališnih karata ostaje ista, no vrijeme naplate u prvoj zoni produljuje se s 21 na 22 sata.

Spasa od skupljeg parkinga neće biti niti u javnim garažama. Umjesto dosadašnjih pet, sat vremena parkinga u ovoj garaži koštat će vas 10 kuna. U ostalima cijena raste s četiri na šest kuna.

Cijena parkinga u Zagrebu padala je čak osam godina. No bitno je kada točno.

Prvo pojeftinjenje 2010. bilo je prije predsjedničkih izbora na kojima se Bandić kandidirao. Potom su odmah došli i lokalni izbori, ali i novo smanjenje. Cijene po istoj formuli padaju prije lokalnih izbora 2013., ali i prije parlamentarnih izbora dvije godine kasnije, podsjetio je RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.