Nastavak procesa mirenja Sindikata i Vlade

Vijesti 26. stu 201807:04 > 07:07
Ilustracija

Nastavak procesa mirenja, što su 22. studenoga najavili ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i predstavnici sindikata javnih službi, zakazan je za danas u 10 sati.

Sindikati javnih službi traže povećanje osnovice plaća za 5,8 posto u idućoj godini, ali Vlada im nudi povećanje od tri posto, tvrdeći da je to maksimalan iznos unutar proračunskih mogućnosti.

Sindikati su Vladin prijedlog odbili i najavili štrajk u svim javnim službama koji bi trebao početi 28. studenoga i održavao bi se svakoga tjedna po jedan dan sve do ispunjenja zahtjeva.

Na mirenju 22. studenoga predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec izjavio je kako su prihvatili prijedlog Vlade da mirenje nastave u ponedjeljak, 26. studenoga kada će, kako je rekao, “Vlada imati konačan stav”.

Poručio je da se nastavljaju sindikalne aktivnosti pa samo “dobra i kvalitetna” Vladina ponuda može prekinuti njihove pripreme za prosvjede. Ni ministar Pavić niti sindikalni čelnici nisu tada htjeli komentirati je li na stolu bila neka nova ponuda.