Mijat Stanić: Nećemo odustati od referenduma

Vijesti 13. ožu 201515:17 > 15:19
N1

Mijat Stanić rekao je da inicijativa Ne damo naše autoceste, unatoč objavi premijera Zorana Milanovića o odustajanju od monetizacije autocesta, neće odustati od referenduma.

“Ovaj naš referendum nije organiziran protiv vlasti Kukuriku koalicije, nego protiv potencijalnih odluka bilo koje druge vlasti. Znači, mi tražimo izmjenu zakona o cestama kojim se izgrađene autoceste, jer su strateški interes RH, ne mogu davati u koncesiju za javne usluge, i na tome ćemo inzistirati do kraja”, rekao je Stanić za HRT.

Podsjetio je da su slične akcije imali i u vrijeme HDZ-ove vlasti na najavu koncesije autocesta prije 3-4 godine. Odustali su kada im je tadašnji ministar Božidar Kalmeta dao pisanu potvrdu da Vlada odustaje od koncesije.

Stanić je rekao da bi bilo razumno kada bi resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić dao ostavku, što je prije najavio.

“Ja neću tražiti njegovu ostavku jer se borim samo za određena rješenja, a na Vladi je da odluči je li ministar Hajdaš Dončić upotrebljiv i dalje na ovoj funkciji ili to treba biti neka druga osoba. Na ministru Hajdašu je pak da svoj obraz pred javnošću opere na način da ispuni ono što je dao u prvoj izjavi, a to je ostavka”, rekao je Stanić.