DORH provodi izvide zbog smrti dječaka iz Metkovića

Vijesti 20. pro 201811:34 > 11:42
Ilustracija

U slučaj smrti dječaka iz Metkovića, do koje je došlo nakon što nije dobio adekvatnu liječničku skrb, uključilo se i nadležno Državno odvjetništvo.

“Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću provodi izvide povodom smrti djeteta Gabrijela Bebić iz Metkovića”, rekla je za N1 zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, Maris Stjepović Simoni.

Devetogodišnji dječak iz Metkovića, podsjetimo, koji je bolovao od upale pluća, umro je 11. prosinca u splitskom KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta dovodili na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prebačen u KBC Split gdje je, nažalost, umro.

U Metković i Split poslana je inspekcija Ministarstva zdravstva.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da je inspekcija Ministarstva zdravstva, koja istražuje okolnosti smrti dječaka u Metkoviću, završila svoje izvide, a pisano izvješće predat će kad bude gotov nalaz obdukcije.

VEZANE VIJESTI

Odbio je komentirati neslužbene informacije kako je inspekcija navodno utvrdila da su liječnici u Domu zdravlja Metković i Hitnoj pomoći napravili propust jer nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta i uputili ga u bolnicu.

“Odgovornost je potrebna na svim razinama – od liječnika i sestre, preko ustanove u kojoj se liječi pa do samog vrha, uključujući i samog ministra. Pričekajmo izvješće, a neslužbena naklapanja ne bi bilo primjereno komentirati”, rekao je Kujundžić.

Građani Metkovića jučer su održali prosvjed tražeći bolju zdravstvenu skrb.