Čoh Mikulec: U 2018. je bilo pet nepovoljnih mišljenja revizije

Vijesti 03. sij 201916:30 > 16:36
N1

Pedesetak tvrtki koje su donirale novac političkim strankama za njihove kampanje kasnije su pobjedile na natječajima javne nabave. Koliko stranaka se posebno promatralo zbog ove prakse? Što se točno dogodilo s novcem za donacije grada Zagreba? O tome je u Newsroomu govorila Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog revizora.

Kome je izdano nepovoljno mišljenje?

“U 2018. izrazili smo pet nepovoljnih mišljenja – dva za financijske izvještaje za općine Kloštar Podravski i Peteranec i tri za financijske izvještaje i usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima za tri gradska društva Crvenog križa – Čakovec, Rovinj i Zaprešić.”

Što se Crvenom križu stavlja na teret?

“U velikoj većini tih društava nepravilnosti su se odnosile i na provedbu naloga i preporuka, i na planiranje, financijske izvještaje, prihode, rashode – na gotovo sva područja revizije. Konkretno, vezano uz društvo Crvenog križa grada Čakovca, utvrdili smo da isplate u iznosu većem od 130 tisuća kuna su obavljene bez dokumentacije na temelju koje bi bilo vidljivo kome su te isplate dane i na temelju čega. 

Za društvo Crvenog križa grada Rovinja utvdili smo da su četiri fizičke osobe potpisale da su preuzele sredstva pomoći umirovljenicima i to za 87 umirovljenika i da nema dokumentacije da su umirovljenici dobili tu pomoć. Mi smo sva izvješća dostavili DORH-u.”

Kada je riječ o donacijama Grada Zagreba, slučaju koji se povlači po medijima, Čoh Mikulec kaže da je to možda i nepravedno jer to nije jedina županija u kojoj su uvrđene nepravilnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram