Del Vechio: Bio sam u Banjoj Luci, ali nisam bio na defileu i svečanoj akademiji

Vijesti 10. sij 201915:15 > 15:18
SRNA

Premijer Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Hrvatske iz BiH, Ivana Del Vechija, u Hrvatsku na konzultacije, što je i učinjeno.

VEZANA VIJEST

Razlog tome je jučerašnji odlazak veleposlanika na svečanost kod Dodika.

Del Vechio je danas rekao da da je povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske bio u Banjoj Luci, ali da nije bio na defileu i svečanoj akademiji.

“Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji”, rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno.

Na spomenutoj proslavi, na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, posmrtno je odlikovan srpski zločinac Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik.

Dvojica hrvatskih ministara, Tomo Medved i Damir Krstičević, osudili su u četvrtak nazočnost hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija na tom događaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram