Prometna na Dalmatini, ne može se prema jugu

Vijesti 11. velj 201920:50 > 20:57
Pixabay (ilustracija)

Autocesta A1, od čvora Sv.Rok do čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika, zatvorena je za sav promet zbog prometne nesreće i prepriječnog teretnog vozila na 238. kilometru.

HAK javlja da je obilazak za osobna vozila državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, a za ostala vozila državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Još jedna prometna nesreća dogodila se na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1, na 56. km, u smjeru Rijeke, ograničenje brzine je 60km/h i vozi se jednim trakom.

Vozilo je u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 80. km između čvorova Popovača i Križ u smjeru Bregane.

Vjetar otežava promet

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između mosta Maslenica i južnog portala tunela Sveti Rok te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Snijeg pada mjestimice u Lici. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lici:

DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin – Bruvno (D1),

ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje,

ŽC5203 Dobroselo-Srb,

županijske i lokalne ceste na području Korenice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram