Hrvatske ceste za N1: Gradimo Pelješki most, gradit će se i ceste po Pelješcu

Vijesti 14. velj 201911:30 > 11:38
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatske ceste odgovorile su na upit N1 televizije mogu li posljednje žalbe na natječaj za izgradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu dovesti do situacije da se most izgradi u roku, ali ne i pristupne ceste.

Hrvatske ceste d.o.o. u ovom postupku javne nabave, kao i u svim ostalim postupcima, postupaju sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi i predmetnoj dokumentaciji o nabavi.

Odluka o odabiru za drugu fazu bit će objavljena do kraja ovog tjedna. Istom će biti odabran izvođač radova koji u svim traženim kriterijima zadovoljava sve formalno – pravne akte i nije u koliziji sa Zakonom o javnoj nabavi Republike Hrvatske. Po okončanom postupku javne nabave bit ćemo dostupni za sve potrebne informacije vezane uz postupak i kriterij bodovanja kao i ostalih traženih kriterija unutar dokumentacije o nadmetanju, ističu u odgovoru.

VEZANE VIJESTI

Točno je da je jučer pristigla žalba na natječaj za gradnju 3. i 4. faze projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a izjavljivanje žalbe legitiman je dio postupka javne nabave i Zakona kojeg se svi moraju pridržavati.

Dopustite da vas podsjetimo da dok je trajala javna nabava za Pelješki most (prva faza projekta) i onda su se izjavljivale žalbe i govorilo kako je projekt zaustavljen, a smatramo da su se svi imali priliku uvjeriti da to nije tako.

Prema tome, riječ je o dugotrajnim postupcima koji imaju svoj tijek i treba malo imati i strpljenja. Gradimo Pelješki most, gradit će se i ceste po Pelješcu.

Rok za izvršenje svih radova je 31.1.2022. godine budući da je Hrvatskim cestama referentan rok onaj koji se odnosi na sve faze i dionice ovog opsežnog projekta, odgovaraju iz Hrvatskih cesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram