Miro Bulj: "Izjava Josipe Rimac je skandalozna"

Vijesti 15. velj 201909:24 > 09:30
N1

Nakon povišenih tonova u Saboru i obećanja ministra uprave Lovre Kušćevića da će odgovore dobiti, zastupnici Mosta zatražili su uvid u nevažeće potpise referendumskih inicijativa. Odgovor Josipe Rimac sablaznio ih je.

Državna tajnica Ministarstva uprave Josipa Rimac kazala je jučer kako zastupnici Mosta nisu mogli dobiti na uvid nevažeće potpise referendumskih inicijativa ‘Narod odlučuje’ i ‘Istina o Istanbulskoj’ jer za njih nisu imali privolu osoba čija su imena na njima.

Na pitanje reporterke N1 Katarine Brečić mogu li zastupnici Mosta i referendumske inicijative dobiti uvid u 40.000 nevažećih potpisa, Rimac je kazala da sukladno Zakonu o zaštiti podataka imaju tu mogućnost ukoliko imaju privolu onih čiji su potpisi nevažeći. A kada su se potpisi provjeravali utvrđeno je da je na listama bilo i mrtvih ljudi.

Takvu izjavu Mostov Miro Bulj smatra skandaloznom.

“To je skandalozno, tako nešto reći. Mi ne znamo tko su ti ljudi jer nemamo uvid u kontrolne liste. Oni skrivaju to, krše Ustav… i takvim je postupkom ugrožena izravna demokracvija, pravo naroda da se izjasni na referendumu”, rekao je Bulj za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram