Hrga: Možda nekima zvuči staromodno, ali meni je velika čast služiti domovini

Vijesti 17. velj 201916:44 > 16:50
Slavko Midzor/PIXSELL

Savjetnica predsjednice RH za strateške politike i odnose s Vladom i Saborom Mirjana Hrga u svom je prvom intervjuu otkad je stupila na dužnost, otkrila, među ostalim, kako je došla na Pantovčak čime se kao savjetnica točno bavi te bi li se opet vratila novinarstvu.

 Hrga je u intervjuu za Jutarnji list otkrila kako je došlo do njenog angažmana na Pantovčaku. Kaže da ju je  iznenadio poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović jer su se prije poznavale samo u sklopu profesionalnog odnosa novinarke i predsjednice.

VEZANA VIJEST

“Premda sam život posložila u sasvim drugom smjeru, na kraju sam ipak prihvatila ponudu. U zadnjem razgovoru je izgovorila ključnu rečenicu koja je bila svojevrsni okidač. Ne želim reći što je izgovorila, jer vjerujem da ni ona sama nije svjesna koliku je to težinu imalo, ali rezultiralo je time da u predstojećem razdoblju stavim sve iza dužnosti koju prihvaćam. Možda će nekima zvučati staromodno, ali meni je velika čast služiti svojoj domovini”, rekla je Hrga odbacivši špekulacije da je zasluge za njen dolazak u Ured predsjednice imao predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je kao i ona iz Bjelovara.

“Nije bilo nikakve konspiracije, nikakvih posrednika, ničeg što bi moglo zagolicati maštu pobornicima teorija zavjere”, odgovorila je na pitanje o ulozi ‘bjelovarske veze’ oko dolaska na Pantovčak.

Kao savjetnica za odnose s Vladom i Saborom, kaže Hrga, trenutačno radi na otvorenim vratima s temom doniranja organa gdje Hrvatska ima odlične rezultate, u čemu surađuje s Ministarstvom zdravstva.

“U slučaju Huanita komuniciram s Ministarstvom pravosuđa, a s Ministarstvom financija razgovaram o blokiranima”, opisala je Hrga što radi.

Hoće li se vratiti u novinarstvo?

“Ne bih voljela da netko za pet godina pročita kako sam izričito rekla da se neću vratiti u novinarstvo. Ali bih voljela ostati pri ovom stavu da nakon 24 godine novinarstva pošto sam zaklopila knjigu i ušla u politiku, više nema povratka”, kazala je Hrga za Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.