Odvjetnik tvrdi da Smiljana Srnec nije priznala ubojstvo sestre

Vijesti 18. velj 201916:56 > 17:54
N1

Smiljana Srnec, sestra Jasmine Dominić koja je nestala prije 19 godina, kako neslužbeno doznaje Telegram, priznala je policiji da je zatukla svoju sestru i stavila je u zamrzivač. Odvjetnik osumnjičene i policija tu su informaciju demantirali.

Smiljana Srnec (45) slomila se tijekom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, doznaje Telegram iz dobro obavještenih izvora upućenih u ovaj slučaj.

Odvjetnik Smiljane Srnec tvrdi da nije priznala ubojstvo tijekom ispitivanja od strane policije.

“To nije točno “, rekao je odvjetnik a prenosi Večernji list.

Na pitanje je li se slomila i priznala ubojstvo, glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek je rekao: “Nemamo takve informacije”.

Još se, međutim, čeka ispitivanje u nazočnosti odvjetnika koje bi onda moglo biti korišteno kao službeni dokaz. Trenutačno se nalazi u policiji, a tijekom poslijepodneva ili večeri trebala bi biti ispitana i u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

VEZANE VIJESTI

Tužiteljstvo je u međuvremenu odobrilo policiji da joj produlji pritvor, kako bi mogla biti okončana i obdukcija tijela. Na taj način bit će i službeno potvrđeno kako je Jasmina Dominić ubijena, no neslužbene informacije govore da ju je sestra zatukla.

Tijelo Jasmine Dominić koja je nestala još 2000. godine pronađeno je u subotu u zamrzivaču u obiteljskoj kući u mjestu Palovec. Pronašli su ga članovi obitelji Srnec koji su preuređivali dio prostora u kući.

U tom trenutku Smiljana Srnec nije bila u kući, pa su članovi obitelji prišli zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana. Međutim, nikada nitko nije dublje zavirio u škrinju, pa je tijelo Jasmine Dominić u njoj bilo skriveno svo ovo vrijeme, piše Telegram.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za novinare međimurska policija iznijela je nove detalje o lešu pronađenom u škrinji u kući u selu Palovcu. No, nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je riječ o tijelu Jasmine Dominić, no kažu da postoji sumnja da je riječ o njoj te da je njena sestra sinoć privedena pritvorskom nadzorniku.

Darko Galić iz međimurskog Županijskog državnog odvjetništva potvrdio je za N1 da će nalazi obdukcije leša  biti poznati u utorak.

Jasmina Dominić zadnji je put viđena 2000. godine, ali njen je nestanak prijavljen tek pet godina kasnije. “Tada je policija poduzela niz operativnih mjera i radnji, uključujući pregled kuće i okolice. Bili smo više fokusirani prema vani, tada nismo imali informaciju da bi se to moglo desiti unutar kuće”, rekao je Nenad Risek iz međimurske policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram