Bivšem policajcu koji je pretukao kćer određen pritvor, zaradio kaznenu prijavu

Vijesti 19. velj 201916:58 > 17:08
Shutterstock

Bivši policajac i osuđeni obiteljski nasilnik koji je u petak na uvjetnom dopustu pred sedmogodišnjim sinom istukao 14-godišnju kćer na Peščenici predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda i povredu djetetovih prava.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “tjelesna ozljeda” i “povreda djetetovih prava” na štetu kćerke i kazneno djelo “povreda djetetovih prava” na štetu sina.

Nakon dovršenog kriminalističko istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava.

VEZANE VIJESTI

“Ujedno koristimo priliku podsjetiti da u slučajevima na štetu djece kriminalističko se istraživanje provodi krajnje obazrivo vodeći brigu o zaštiti njihovog identiteta s ciljem da se ne povrijede njihova prava ili ih se izloži dodatnoj viktimizaciji odnosno da se primarno zaštite interesi prava djeteta.”, navodi se u priopćenju policije.

Podsjetimo, riječ je o bivšem pripadniku specijalne policije, koji je prije par godina osuđen zbog prijetnji i obiteljskoga nasilja, a koji je uhićen u petak nakon što je brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćerkicu, koju je kod kuće čuvao jer se majka, njegova bivša supruga, nalazila na operaciji u bolnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram