SDP pokrenuo peticiju protiv poskupljenja cijena odvoza komunalnog otpada

Vijesti 11. ožu 201913:01 > 13:02
Ilustracija

Zagrebački SDP pokrenuo je u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića potpisivanje peticije "Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada" reagirajući tako na najavu gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju te usluge.

Osim na glavnom gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa zagrebački SDP će tijekom ovog tjedna provoditi na još sedam lokacija u gradu.

“Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada i to za preko 100 posto u prosjeku . U nekim slučajevima Zagrepčani i Zagrepčanke bi plaćati i do dva i pol puta više nego dosad. Prosječna četveročlana obitelj u 50 do 60 kvadrata plaćala bi godišnje i do 1000 kuna više”, upozorio je predsjednik SDP-a Grada Zagreba Gordan Maras na konferenciji za novinare pored štanda na Trgu bana Josipa Jelačića.

SDP želi Zagreb u kojem će odvoz otpada biti uređen po uzoru na gradove kao što su Beč ili Ljubljana gdje se otpadom upravlja efikasnije i jeftinije, naglasio je Maras.

Najavio je da im je ambicija prikupiti više od 10 tisuća potpisa i tako poručiti gradonačelniku Bandiću da se počne “više baviti problemima građana a manje političkom trgovinom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.