Šibenski ŽDO žalio se na presudu Vrhovnog suda kojom je smanjena kazna Šunjergi

Vijesti 10. svi 201917:47 > 17:50
Dino Stanin/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku uložilo je žalbu protiv presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske zbog odluke o visini kazne Tinu Šunjergi, kojemu je Vrhovni sud s 40 kaznu zatvora smanjio na 35 godina.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Zadru optuženi hrvatski državljanin (1997.) proglašen je krivim zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1. i 4. KZ/11, te mu je za svako kazneno djelo utvrđena kazna zatvora u trajanju od dvadeset i četiri godine te je, uz primjenu čl. 51. KZ/11, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četrdest godina.

Presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske preinačena je prvostupanjska presuda u odluci o kazni na način da se optuženiku prihvaćaju po prvostupanjskom sudu kao utvrđene kazne dugotrajnog zatvora od po dvadeset i četiri godine za svako od dva kaznena djela te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od trideset i pet godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku uložilo je žalbu protiv ovakve presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske zbog odluke o visini kazne predlažući izricanje kazne zatvora u duljem trajanju, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.