Premijer Plenković na festivalu igračaka prisjetio se svojeg djetinjstva

Vijesti 11. svi 201919:20 > 19:29
Borna Filic/PIXSELL

U Ivanić Gradu otvoren je 6. Festival igračaka, kojega je posjetio i premijer Andrej Plenković zajedno s ministricom Nadom Murganić, ministrom Draženom Bošnjakovićem i nositeljem liste HDZ-a na izborima za Europski parlament Karlom Resslerom.

Festival igračaka održava se u organizaciji udruge Tetragon, Tvornice smijeha i Turističke zajednice Ivanić Grad, pod pokroviteljstvom Grada.

Na Festival su sa svojim kćerima stigli i premijer Andrej Plenković i nositelj HDZ-ove kandidacijske liste za EU izbore Karlo Ressler.

“Puno je roditelja, djece, kreativnosti, ljudi koji se bave malim, lijepim stvarima koji čine život sretnijim. Moja kći je danas dobila plišani sladoled, a uspjela je i za bracu uzeti transformativne igračke”, rekao je Plenković, usporedivši današnje igračke s onima koje su postojale u vrijeme njegova djetinjstva.

“Kada vidim što sve danas postoji, to je ranije bilo dosta škrto. Lopte, medo, kauboji i Indijanci za slagati, ali u odnosu na ono što postoji danas, to su dva zaista različita svijeta“, kazao je. Smatra da djeca danas uz interaktivne igračke postaju kreativnija i brzo razvijaju motoriku.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić na festivalu se osvrnula na najavljeno povećanje porodiljnih naknada, rekavši da je riječ o odličnoj mjeri, s dobrim odjekom među roditeljima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.