Ljevičari na Pantovčaku: Nisu dobre tenzije između dva brda

Vijesti 21. tra 201517:26 > 17:35
N1

Predsjednik Kluba zastupnika nezavisnih ljevičara Branko Vukšić izjavio je u utorak nakon razgovora s predsjednicom Republike kako se s njom ne slažu svjetonazorski, ali se slažu da je potrebno smanjiti tenzije u društvu kako bi se riješili nagomilani problemi te su u tome voljni pomoći.

“Upoznali smo se, rekli smo da se ne slažemo u mnogim pitanjima, da smo različitih svjetonazora, ali da smo voljni pomoći, naročito oni koji imaju puno iskustva kao Slavko Linić u ekonomiji. Stojimo na raspolaganju”, izjavio je Vukšić novinarima nakon sastanka kojem su nazočili i zastupnici Nikola Vuljanić, Mladen Novak te Slavko Linić.

Sastanak je, ocjenjuje, bio konstruktivan i dobar.

“Kao što je rekao Nikola Vuljanić – ako se u svemu slažemo, onda nemamo o čemu razgovarati i ako smo neistomišljenici, trebamo razgovarati i doći do nekakvog zajedničkog stava. Barem u nekoliko točaka koje će pripomoći u rješavanju nagomilanih problema”, kazao je Vukšić.

Ističe pritom da nisu dobre tenzije “između dva brda – predsjedničkih dvora i Banskih dvora” te da te tenzije treba prizemljiti.

Dodao je i da je predsjednici kazao kako ni on, kao ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović ne bi došao na razgovor na Pantovčak. “Isto tako ne bih došao kao predsjednik velike stranke, jer je ovo predizborna godina”, objašnjava.

U razgovoru je, kaže izrazio i svoje neslaganje s prosvjedom branitelja u Savskoj 66.

Dodaje da su se s predsjednicom složili da se svi problemi koji tište građane Hrvatske trebaju rješavati na Pantovčaku i Banskim dvorima te da svi trebaju smanjivati tenzije i pomoći predsjednici i premijeru.

“Premijer ne želi, predsjednica je rekla da želi”, ističe Vukšić.

U razgovoru su, dodaje, istaknuti konkretni problemi Ine, Hrvatskih cesta, željeznice i “svega ostaloga čime bismo mogli pridonijeti da se zaposli što više radnika”.