U Splitu otvorena Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta

Vijesti 11. lis 201919:45 > 19:50
Sveučilište u Splitu

Na splitskom Medicinskom fakultetu u petak je otvorena Stomatološka poliklinika "Dental academicus" koja je stajala oko tri milijuna kuna, a svečanosti su nazočili i ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Otvaranje Stomatološke poliklinike, kako je priopćeno sa splitskog Sveučilišta, u bliskoj će budućnosti značiti poboljšanje standarda u pružanju zdravstvene zaštite za više od 20.000 studenata Sveučilišta u Splitu koji će napokon imati priliku ostaviti pravo na zdravstvenu zaštitu iz područja dentalne medicine u sveučilišnom kampusu. Time će se riješiti veliki problem nedostatka dentalne zdravstvene zaštite i za nekoliko stotina stranih studenata koji borave i studiraju u Splitu.

“Ovaj model s dentalnom medicinom, u kojem Split prednjači, prekopirat ćemo ga i u druge studentske gradove u Hrvatskoj,” istaknuo je ministar Kujundžić na svečanosti. Izrazio je zadovoljstvo što se, kako je rekao, jedan mali pozitivni korak u zdravstvenom sustavu događa i u Splitu.

Ministrica Divjak je čestitala na inovativnom pristupu splitske medicine u unaprjeđenju zdravstvene skrbi za domaće i strane studente. “Ovo je uspjeh na kojem treba čestitati,” poručila je Divjak.

Stomatološka poliklinika ustrojbena je jedinica Medicinskog fakulteta i služit će za izvođenje nastave studija Dentalne medicine u kojoj će studenti moći obavljati kliničke vježbe za stručne stomatološke predmete te dentalne kliničke rotacije koje zamjenjuju dosadašnje stažiranje te će stoga iznimno poboljšati kvalitetu nastavnog procesa na tom studiju, priopćeno je sa splitskog Sveučilišta.

Poliklinika je smještena u sveučilišnom kampusu unutar Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u kojoj je šest ambulanti, tri ureda i jedna mala seminarska dvorana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.