Branko Hrg o plaćama učitelja: Ne zaslužuju svi isto

Vijesti 01. stu 201912:02 > 12:20
N1

Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Branko Hrg bio je gost N1 Studija uživo. Osvrnuo se, između ostalog, na štrajk prosvjetara.

Hrg je kazao kako nema ništa protv štrajka prosvjetara te kako razumije njihovo nastojanje. 

“Činjenica jest da je ministrica u Vladi koja je član tima u jednom trenutku iskočila iz okvira i ponašala se kao sindikalni vođa. To što se HNS nakon toga pokušao postaviti kao zaštitnik učitelja. Protiv koga?”, pita se Hrg.

VEZANE VIJESTI

Osvrnuo se i na navode da je dogovorom HNS-a i HDZ-a sada stvar riješena. “O čemu mi pričamo? Te priče oko toga da je nešto riješeno. Ja nisam čuo premijera da je rekao da su učitelji riješeni dogovorom HNS-a i HDZ-a. Bila je tu napeta situacija što se tiče tog dijela. Meni takvo ponašanje HNS-a nije okej, ali to je politika.”, rekao je Hrg.

“Ono što slijedi, slijede pregovori sa sindikatima. Ja sam uvjeren da će biti razuma s jedne i sdurge strane da će se naći rješenje”, dodaje. 

Kazao je kako nema ništa protiv toga da koeficijenti struke budu u onom početnom dijelu izjednačeni. “Ali, mi želimo imati jednosmjensku nastavu i želimo produženi boravak. Ne rade svi oni isto. Ima onih koji dolaze u zbornicu od 8 i odu u 12,13 sati, a ima i oni koji dođu prije 8 i ostanu i duže. Svi oni koji će odraditi posao na način da će odraditi 8 sati dnevno, pet dana u tjednu – ajmo vidjeti gdje je plaća tu”, rekao je Hrg. 

ističe kako nema ništa protiv da tako bude i u Hrvatskom saboru sa saborskim zastupnicima. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.