Mlađi brat trostrukog splitskog ubojice policiji daje izjavu nakon napada

Vijesti 17. sij 202014:09 > 14:11
Pixsell/PIXSELL

Stanislav Zavadlav, mlađi brat trostrukog splitskog ubojice Filipa, koji je u četvrtak u 15.35 sati napadnut u autobusu javnog prijevoza policiji daje izjavu vezanu uz taj slučaj, doznaje se iz neslužbenih izvora.

On je kao žrtva pristao razgovarati s policijom na okolnosti jučerašnjeg napada kada je u popodnevnim satima u autobusu javnog gradskog prijevoza u naselju Kila ozlijeđen udarcem u glavu pa ima hematom desnog oka.

Jutros je zbog stresa odbio sucu istrage dati izjavu vezanu za trostruko ubojstvo koje je u subotu počinio njegov stariji brat Filip. Obećao je, kao i njegov otac Ante, da će se naknadno javiti državnom odvjetniku i ispričati sve što zna.

U četvrtak, odmah nakon napada Stanislav je odbio liječničku pomoć, ali i pomoć policije kojoj se javio na mobitel i rekao da mu ništa ne treba.

VEZANE VIJESTI

Hini je ranije u petak izjavio da zna tko su momci koji su ga napali, no ne želi im otkriti identitet. Izrazio je i žaljenje zbog smrti “tri mlade osobe”, žrtava njegova brata.

Iako splitska policija još od subotnjeg trostrukog ubojstva provodi primjerene mjere zaštite Stanislava Zavadlava nepoznatim je osobama jučer pošlo za rukom lakše ga ozlijediti.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić je izjavila kako su odmah nakon što su dobili informaciju o događaju na teren poslali policiju koja tamo nije nikoga zatekla.

“Događaj nam nije prijavio on, ali smo slijedom zaprimljenih informacija na terenu poduzeli sve mjere i radnje iz nadležnosti policije. Provodimo kriminalističko istraživanje. Želim reći i kako smo do sada poduzeli sve mjere zaštite, ali je problem što oštećeni nije želio surađivati s policijom. I dalje poduzimamo sve mjere i radnje iz policijske nadležnosti te ćemo pronaći kvalitetno rješenje”, poručila je Lolić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.