Pametno: Sanacijom Marjana nestalo 2,15 milijuna kuna gradskog novca

Vijesti 29. sij 202010:43 > 11:10
Ilustracija

Stranka Pametno poslala je priopćenje medijima u kojem navode kako su zbog sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca prilikom uklanjanja drvne mase s Marjana, podnosimo kaznenu prijavu nadležnim institucijama protiv splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare

Od prijave Državnog inspektorata Županijskom državnom odvjetništvu zbog sječe nedoznačenih stabala u Park šumi Marjan prošla su četiri mjeseca, a javnost još uvijek ne zna za koliki je iznos oštećen gradski proračun, navodi se u priopćenju stranke Pametno. Oni dalje tvrde kako su na temelju dostupnih dokumenata izračunali da je riječ o 1,6 milijuna kuna s PDV-om.

VEZANE VIJESTI

Nakon sječe gradonačelnik Opara u izjavi za medije navodi da je uklonjeno 38.000 stabala, što predstavlja nešto više od 13.000 m3 drvne mase, navode iz te stranke.

“Glavni koordinator Radne skupine za Marjan Nenad Ružić dostavio je gradskim vijećnicima Izvješće o provedbi aktivnosti u svezi proglašenja izravne opasnosti od elementarne nepogode uzrokovane pojavom uništenja drvenaste vegetacije, u kojem navodi trošak sanacije od 3,8 milijuna kuna za oko 13.000 m3 drvne mase. U dokumentu je vidljivo da je posječeno 43.000, odnosno 5.000 stabala više nego je gradonačelnik ranije izjavio”, piše u priopćenju stranke u kojem dalje stoji:

“U isto vrijeme nalaz Državnog inspektorata je prethodno utvrdio kako dokumentacija postoji za samo 5.500 m3 drvne mase od ukupno 13.200 m3, koliko je uklonjeno s Marjana. Ukupan trošak sanacije potkrijepljene dokumentacijom, prema našem izračunu je 1,6 milijuna kuna s PDV-om.

“Što je s razlikom i gdje je nestalo 2,15 milijuna kuna proračunskog novca? Kao prvi čovjek Splita gradonačelnik Opara snosi odgovornost za nesagledivu i nepopravljivu štetu nanesenu Marjanu koja se osim u ekološkom aspektu očituje i u zamračivanju dijela financijskih sredstava koja pripadaju građanima. Ono što je potkornjak učinio Marjanu, to je gradonačelnik Opara učinio Splitu”, piše ta stranka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.